Az erdélyi állásbisztró
blog
december 08.
Fotó: PontKom

A Jóállás a PontKom-on

Az idén nyolcadik alkalommal megszervezendő esemény alapvető célja, hogy szakmai kérdéseket tisztázzon azon hallgatók számára, akik rövidesen elhagyják az egyetem padjait. Ez alkalommal a hallgatók arra keresik a választ, hogy pályakezdésük során milyen szakmai kihívásokkal kell szembenézniük. Többek között szó esik majd közkapcsolatokról, brandről és designról, marketingről, grafikáról és humánerőforrásról is. A december 10-11. között tartandó online rendezvényen állásportálunk is képviselteti magát.

A Jóállást Bencze Hajnalka, a Médiatér csoport humánerőforrás igazgatója képviseli, aki nem mellesleg állásportálunk megálmodója. „Néhány éve pattant ki a fejemből az ötlet, hogy médiaportfóliónkba szükség lenne egy állásportálra, hiszen a hagyományos csatornák mellett immár az online álláskeresés is teret hódított” – mesélt a kezdetekről a HR-szakember, amely portál szolgáltatásait immár közel 600 vállalkozás használja. A konferencián a Hard Rock vagy Heart Rate című előadás keretében a Jóállás „tyúkanyója” bemutatja szakmai pályafutását – amely immár több, mint 15 éve tart –, bevezet minket a bérszámfejtés és személyzeti adminisztráció rejtelmeibe, valamint a legújabb humánerőforrás-trendeket is megosztja majd a néző-hallgatókkal. Természetesen állásportálunk is bemutatásra kerül, amely bár zsúfolt mezőnybe szállt be, ám a sajátosságainak köszönhetően beérni látszik a befektetett munka és energia. „Az erdélyi állásbisztróként ismert portál ötletgazdájaként büszke vagyok arra, hogy kollégáinkkal közösen sikerült egy olyan felületet felépíteni, ami immár több tucat munkavállalónak segített elhelyezkedni a munkaerőpiacon” – zárta gondolatait az előadás kereteiről specialista.

December 10-11. között a PontKom konferencia a Google Meet felületére költözik, ahol előzetes regisztráció által a résztvevőknek lehetőségük adódik az előadások keretein belül rövid szakmai kérdések megvitatására. A konferencia további érdeklődői az előadásokat élő közvetítés által a YouTube felületén követhetik. Regisztrációs lehetőségekről, az előadások témájáról és a rendezvény további érdekességeiről a PontKom Facebook oldalán részletes tájékoztatást találhatunk.